Terug naar site

Vertrouwen in mezelf

Hoe het avontuur begon.

· Personal

Bij de start van mijn baan als Business Manager zei mijn leidinggevende tegen mij dat ik bij de jaarwisseling 2017-2018 echt zicht zou moeten hebben op de vervolgstap in mijn carrière. Van deze aankondiging kreeg ik het nogal benauwd. Lang had ik geen idee wat ik na het werk dat ik deed zou willen doen. Ik werkte bij de Volksbank, had hele fijne collega’s, toffe dingen om te doen, ik leerde veel. Maar ik had niet echt passie voor bankieren en dat knaagde wel. Ik ging allerlei cursussen en trainingen doen en onderzoeken wat dan wel bij mij zou passen.

Dat inzicht kwam in mei 2017 toen ik op retraite was en ik alleen het bos werd ingestuurd op vision quest. Een nacht alleen in het bos om inzichten tot je te laten komen. Ik zag hier enorm tegenop. Vaak was ik namelijk best wel bang in het donker. Vooral tussen de bossen. Vroeger toen ‘s nachts wel eens tussen de bossen alleen naar huis fietste, beeldde ik me in dat er opgehangen mensen waren, lijken, enge mannen met zagen, dat soort dingen. Ik wilde dus eigenlijk echt niet alleen het bos in. Ik deed het toch en er gebeurde iets bijzonders. In plaats van angst te voelen kreeg ik een vreemd gevoel van rust en zelfvertrouwen, een gevoel dat ik niet kende, maar wat super fijn was. Waar ik eerder bang was voor het bos voelde ik me nu een met het bos, met de planten, de dieren, met mezelf.

Nu ik dit gewoon kon, en het vertrouwen in mezelf had hervonden, durfde ik ook dromen toe te laten. Ik wilde al heel lang een eigen bedrijf hebben en ik wilde al heel lang meer tijd aan yoga besteden. Eind 2017 hakte ik de knoop door en maakte ik een paar voornemens: in 2018 start ik mijn bedrijf in persoonlijke ontwikkeling en start ik met de opleiding tot yogadocent. In tegenstelling tot voornemens die ik alle jaren hiervoor maakte gaan deze voornemens wel lukken. Nu durf ik in mijn dromen te geloven en weet ik hoe ik iedere dag kan werken aan het realiseren van deze voornemens. Dat doe ik op verschillende manieren en met verschillende methodes.

Misschien heb jij ook wel voornemens, dromen, doelen of denkbeelden, die je eigenlijk wel zou willen bereiken. Dingen die je stiekem wilt, maar niet goed weet hoe je dat gaat doen. Daarbij kan ik je helpen en dat doe ik graag. Laat je gegevens achter op de site als je met me in contact wilt komen.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK